Skip to main content

ADAY ÖĞRENCİLER İÇİN SIKÇA SORULAN SORULAR

1. Bölümünüz nerede ve hangi kampüstedir?

Cevap: Bölümümüz, Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Beşiktaş’ta bulunan Yıldız Kampüsü’nde yer almaktadır. Ancak, yeni başlayan öğrencilerimiz hazırlık ve 1. sınıf temel bilim dersleri için Davutpaşa Kampüsü’nde öğrenim görmektedir. 2. sınıftan itibaren tüm dersler Yıldız Kampüsü’nde yapılmaktadır.


2. Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği mezunlarının çalışma alanları nelerdir?

Cevap: Mezunlarımız; tersaneler, klaslama (loyd) kuruluşları, yat tersaneleri, dizayn ofisleri, gemi yan sanayisi firmaları, AR-GE departmanları gibi geniş bir yelpazede çalışma imkânına sahiptir. Mezunlarımızın çoğunluğu karada çalışmaktadır.


3. Mezunlar denizde de çalışabilir mi?

Cevap: Bölüm öğrencilerimiz, lisans öğrenimleri sırasında belirli seçmeli dersleri alarak Uzakyol Vardiya Mühendisi sertifikasıyla denizde/gemide makine vardiya mühendisi olarak çalışabilir. Bu tamamen öğrencinin isteğine bağlıdır.


4. Bu bölümde üniforma zorunluluğu var mı?

Cevap: Hayır, bölümümüzde üniforma zorunluluğu yoktur.


5. Bölümün öğretim dili nedir?

Cevap: Bölümümüzde derslerin en az % 30’u İngilizce olarak verilmektedir. Ayrıca, hazırlık sınıfı da zorunludur.


6. Staj zorunluluğu var mı?

Cevap: Evet, öğrencilerimizin mezuniyet öncesinde 20’şer iş günü olmak üzere toplam 3 zorunlu stajı (toplam 60 iş günü) tamamlaması gerekmektedir. Staj bulma konusunda Bölümümüz ve Gemi Mühendisleri Odası (GMO) rehberlik sağlamaktadır.


7. Yurt dışı olanakları nasıldır?

Cevap: Bölümümüzün yaklaşık 20 ? üniversite ile Erasmus ve diğer öğrenci değişim programları (Mevlana ve Farabi) anlaşmaları bulunmaktadır. Her yıl yaklaşık 20 ? öğrenci bu programlardan faydalanarak yurt dışında eğitim alma fırsatı yakalamaktadır.


8. Laboratuvar olanakları nelerdir?

Cevap: Fakültemiz bünyesinde öğrencilerin teorik bilgilerini pratiğe/uygulamaya dönüştürebileceği çeşitli laboratuvarlar bulunmaktadır. Derslerde ilgili laboratuvarlarda uygulamalar yapılmaktadır.


9. Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği ile Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği arasındaki farklar nelerdir?

Cevap:

  • Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği: Mezunları her türlü yüzer aracın dizaynı, projelendirilmesi ve inşası üzerine yoğunlaşır. Çalışma alanları büyük çoğunlukla karadadır.

  • Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği: Mezunları gemilerde makine vardiya mühendisi olarak çalışır ve genellikle denizde/gemide belirli süreli kontratlarla görev yapar.

Not: Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği öğrencileri, belirli seçmeli dersleri tamamlayarak Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği sertifikası da alabilirler.


İletişim Bilgileri

Telefon: 0212 383 2848
Faks: 0212 383 3021
Web: gim.yildiz.edu.tr



 

 

 

Yayın Tarihi :
Haber :