Ana içeriğe atla

Bölüm Hakkında

Sevgili Aday Öğrenciler,

 

Öğrenim hayatınızda uzun ve özverili çabalarınızın ardından şu anda sizlere meslek kazandıracak yükseköğrenim tercihinizi yapma aşamasına geldiniz. Öncelikle sizleri tebrik eder öğreniminizi sürdüreceğiniz bölümde başarılı ve mutlu olmanızı dileriz. 

 

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği mesleği ve bölüm hakkında genel bilgiler 
 
Bölümümüz, gemi, deniz yapıları ve denizcilik teknolojilerini içerisinde barındıran geniş yelpazede deniz sektörünün ihtiyacı olan nitelikli insan gücünü yetiştirmektedir. Bölümümüz uluslararası eğitim standartları ve akreditasyon kriterleri çerçevesinde eğitim-öğretim altyapısını düzenleyerek dinamik gelişim sürecini sürdüren bir bölümdür.
 
 
Bölüm kadrosunda 10 Profesör, 4 Doçent ve 6 Dr.Öğr.Üyesi unvanlı 20 öğretim üyesi ile birlikte  11 araştırma görevlisi, 3 teknisyen ve 6 idari personel olmak üzere toplam 40 personel görev yapmaktadır. 
 
YTÜ Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisleri Bölümü mezunu sayısı ülkemizdeki gemi, yat inşaatı ve yan sanayiindeki mühendis sayısının yaklaşık %50 sini oluşturmaktadır.
 
Mezunlarımızın başlıca çalışma alanları; tersaneler, gemi ve yat tasarım büroları, gemi ve yat yan sanayi kuruluşları, gemi işleten (armatör) kuruluşlar, sigorta kuruluşları, klas (loyd, gemi denetim ve belgelendirme) kuruluşları, gemilerde uzakyol vardiya mühendisliği, denizcilikle ilgili kamu kuruluşları ve savunma sanayi ile ilgili kuruluşlar.
 
Öğrencilerimiz Bölümdeki belirli seçme dersleri alarak diğer Üniversitelerimizden farklı olarak, gemilerde Uzakyol Vardiya Mühendisi olarak da çalışabilme hakkı elde etmektedirler. Bu alanda ortalama 3000 $ maaşla işe başlamaktadır.
 
 
Türkiye Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği'nin her yıl düzenlemiş olduğu - Gemi ve Yat Tasarım Yarışması"nda Bölüm öğrencilerimiz her yıl ilk üç dereceyi paylaşmaktadır. 
 
 
 
 
 
 

Saygılarımla.

Prof.Dr. Serkan EKİNCİ

Bölüm Başkanı